2012/09/05

Styla håret som en riktig man!

 

Är det nånting som uppskattas av din partner eller kanske blivande, förutom att du luktar gott och har snygga kläder är att du har en snygg frisyr. Men eftersom normala människor inte har råd eller tid att gå till frisören varje gång du vill göra dig lite extra snygg, till festen, till krogen, till hemmamyskvällen (med hopp om sensuell avslutning), så måste du lära dig själv hur du ska styla (stajla) ditt hår. Så hur gör man då? Kolla in filmen här nedanför så får du lite mer hands-on-tips.

 

Det finns förstås en massa produkter som hjälper dig att styla håret. Du får pröva dig fram. Börja alltid med att tvätta håret. Själv brukar jag faktiskt alltid tvätta håret kvällen innan och gå och lägga mig med nytvättat och torkat hår. Av någon anledning så blir det mer volym och lite busigare. Om du liksom jag har tunnare hår så får du större volym och en tätare känsla i håret genom att använda hårtork efter tvättning med schampo och balsam. Om du har tjockt hår kan du använda en mössa istället för hårtork för att forma håret. Se bara till att håret andas.

 

Välj aldrig billiga skräpprodukter från livsmedelsbutiken till ditt hår. Du får aldrig ett bra resultat och de kan till och med skada ditt hår. Dessutom går det åt så lite så det blir ändå inte särskilt dyrt i längden. Använd en wax eller fiberpasta till håret. Min favorit just nu är från EGDE natural hair care. På ecoliving.se finns miljömärkt hårstyling som jag själv ännu inte provat, men beställt. Fråga din frisör.

 

Du ska inte vara rädda för att lägga undan kammar och borstar och istället använda fingrarna som stylingsredskap. Sprid ut produkten i händerna och ut på fingrar så att det blir en jämnare fördelning i hela håret. Arbeta sen in produkten i hela håret, alla hårstrån ända in till hårbotten. Inget duttande längst ut, eller på någon fläck där du tror att det behöver fixas till. Sen formar du håret med fingrarna. Ibland kan man behöva hjälp att reda ut lite med en kam eller borste, men formandet görs bäst med fingrarna.

 

Free your mind!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar