2012/09/03

Harris Wharf - ett herrmode att räkna med!


Allt startade 1928 i Torino, Italien, ett par startade en tillverkning av damhandskar. Över åttio år senare drivs familjeföretaget av Giulia, som är den fjärde generationen. Efter att ha studerat modedesign i Milano och London har hon utvecklat en spännande mix av brittisk känsla för stil med den italienska hantverksskicklighet som hon ärvt av familjen.



2009 öppnade Giulia sin lilla modebutik WORKSHOP i Camden Passage, London, mitt i den något udda antik- och vintagemarknaden. Tillsammans med brodern Aldo startade hon det egna märket Harris Wharf. Nästan all produktion finns fortfarande kvar i familjens fabrik i Torino förutom en mindre tillverkning i England.



Hennes A/W 2011 capsule collection designades för hennes butik i London och presenterades vid Rendez Vous i Paris där den fick stor uppmärksamhet hos internationella köpare. I höst introduceras märkets herrkollektion på den svenska marknaden.



Genomgående i hennes kollektion är den ovanligt höga kvaliteten i materialen som medger en ofodrad konstruktion. Stilarna baseras på eleganta, perfekta skärningar och mindre råa kanter. Mina personliga favoriter är deras rockar och mantlar i filtad ull och superklassiska trenchcoats i helt egen tolkning.


Så välkommen till Sverige!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar