2012/08/27

Den perfekta skäggstubben!

Har du någonsin drömt om att du också hade en sådär snygg, alldeles perfekt skäggstubb a la hollywoodstjärnorna som får kvinnorna (och männen om du är gay) att börja dregla pölar under biovistelsen? Sluta drömma! Läs och lär hur DU kan lyckas med en snygg stubb, och dessutom får en mer lättskött morgonvana. Stubb är manlighet personifierat, det vet ju alla!


Underhåll
En perfekt stubb kommer inte av sig självt. Det krävs precision och lätta händer. Investera i en bra skäggtrimmer som är anpassad för just din hud och ditt skägg, för att kunna finjustera bångstyriga hårstrån. Ställ in på en lagom längd och underhåll minst varannan dag. För kom ihåg, skillnaden mellan sunkig och perfekt är hårfin. Var också noga med att ansa polisonger och käkpartier lite extra noga då håret lätt kan växa sig längre där än resterande.

Konturrakning

Konturen runt om fixas enklast med en rakhyvel eller två lösa blad. Men kom ihåg att akta fingrarna! Ett lättare och betydligt skonsammare alternativ för dina fingrar är att införskaffa en konturtrimmer. Denna underbara uppfinning kan även komma väl till användning om du nu är, eller planerar att bli en mustaschnisse. En snygg mustasch är liksom stubben, en ansad en!

Smörj

När man rakar sig i ansiktet bör man ha ett ord i hjärnan. FUKT! Många glömmer bort att även huden under stubben behöver detta då och då. En hud utan fukt är en trött hud, och en trött hud är synonymt med en sliten människa. Använd en moisturizer dag och kväll för att slippa en grådaskig nyans i ditt numera uppstylade ansikte.

Snabba tips

  • Smörj in ansiktet med en fuktighetskräm innan du går och lägger dig så blir rakningen skönare och mjukare dagen efter.
  • Investera i en pre-shave oil som får tränga in och verka i huden ordentligt. Ta en varm dusch, alternativt lägg en varm och fuktig handduk över ansiktet i några minuter. Detta öppnar upp och gör huden lättare att raka.
  • Använd alltid en rakkräm som innehåller glycerin, det förhindrar att huden blir uttorkad.
  • Raka ALLTID medhårs, delvis i strånas växtriktning. Speciellt viktigt på känsligare områden så som halsen.
  • Sträck huden ordentligt när du rakar, böj hakan uppåt så mycket du kan när du ska raka halsen till exempel.
  • Skölj och avsluta med kallt vatten som stänger porerna och friskar upp ansiktet.
  • Smörj, smörj, smörj. Du kan nästan aldrig ge huden för mycket fukt, men använd inte feta krämer i ansiktet. En vanlig fuktighetskräm funkar fint.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar